SignaTUR - Lysefjorden rundt med DNT ung voksen (410)

Dette arrangementet er over!

Er du glad i en utfordring? Er du klar for en skikkelig langtur? Skal du gjøre noe er det like greit å gjøre det skikkelig, så vi inviterer på tur, Lysefjorden rundt! Du trenger ikke lete lenger– dette er turen for deg, og den er fantastisk! Høydepunktene står i kø og på toppen av det hele du får huket av tre av de mest kjente turmålene i Rogaland: De 4444 trappetrinnene på Flørli, Kjeragbolten og Preikestolen! Hva venter du på? Ta en SignaTUR og opplev de aller flotteste fjellområdene og vandrerutene i Ryfylkeheiene. 

Aldersgrense: 18-30 år

Dag 1: Avreise fra STF i Olav Vs gate 18 kl 13.00. Vi skal gjennom Ryfast, over den vakre Lysefjordbrua, og videre til Vinddalen. Første etappe går til Skåpet. Dette er en kort etappe på 3,5 km, ca 1,5 time og blir en oppvarming til resten av uken. Vi rigger oss til og lager taco på den populære STF hytta, hvor vi bruker kvelden til å bli bedre kjent.

Dag 2: Videre vandrer vi over høyfjellsvidder og vakre vann, før det bærer nedover til idylliske Flørli. Vi får flott usikt mot Lysefjorden hele veien ned! Etappen er rundt 10 km og 4 timer denne dagen. Vi overnatter på Flørli Turisthytte. Mer info på UT.no

Dag 3:
Dagen starter friskt med Flørli-trappene og 4444 trappetrinn. Deretter i kupert fjellterreng til Langavatn turisthytte. Dette er turens tyngste dagsetappe på ca 18 km, 8-9 timer gangtid. Mer info på UT.no

Dag 4: Fra Langavatn er det en variert tur ut til Kjeragplatået og Kjeragbolten. Derfra går vi hovedstien til Øygardsstøl, hvor vi får buss eller taxi ned bakkene til Lysebotn. Ca 13 km, 7,5 timer gangtid. Mer info om etappen på UT.no. Vi overnatter på Lysefjorden turisthytte, hvor vi får servert god middag og koser oss! 

Dag 5: Etter en god frokost på Lysefjorden turisthytte, rusler vi til kaien for ombordstigning på rutebåten. Vi cruiser utover fjorden til Håheller. Vi får en rolig morgen om bord på båten, og sett Lysebotns flotte fjord og fjellsider! Fra Håheller går vi et lite stykke på umerket sti før vi igjen møter på T-merkene på vei til Songedalen fjellgard. Etappen er 9 km og 3,5 timer. 

Dag 6: Lørdagen byr på en historisk vandring forbi en rekke gamle gårder. Her blir det også litt stigning før vi kommer til vakre og nyrenoverte Bakken gård. Her innlosjerer vi oss og benytter oss av den vedfyrte pizzaovnen til middag! Vi regner med å bruke rundt 5 timer den 9,3 km etappen. 

Dag 7: Siste turdag står høydepunktene i kø! Det blir en del stigning, men med utrolig utsikt og med flere tøffe småutfordringer som Pete Hawkins "Wall of death" for dem med høydeskrekk, Hengjandenibbå som er lilleversjonen av Preikestolen og toppen av kransekaken, prikken over i'en, kirsebæret på bananasplitten,  til slutt: selveste Preikestolen! Herfra går vi ned til parkeringen og busser hjem. Dagens etappe er ca 17 km, 7 timer gangtid. Mer info på UT.no

Planleggingsmøte:
STFs hvite hus Olav V gate 18, 4001 Stavanger fredag 8.juli kl 17.00

Turledere: Ragnhild Orheim, tlf 90724019, Irene Qvale, og Mads Kerlefsen

Priser medlem/ ikke medlem:  1500,-/ 2000,-

Hva dekker prisen: Overnatting, middager, frokost og nistepakke på Lysebotn turisthytte, turledelse og administrasjon, Båt og buss. Frokost, lunsj, snacks medbringes/dekkes av den enkelte til de andre dagene. Mer info om dette på planleggingsmøtet. 

Kart:
Turkart Lysefjorden 1:50 000
Trenger du utstyr eller kart til turen, anbefaler vi deg å stikke innom vårt tursenter.  

Utstyr som turdeltakeren må ha med:
Se DNTs pakkeliste for sommerturer. Gode fjellstøvler og klær for fjellturer (vann & vindtette, samt ullundertøy). Lakenpose eller sovepose. Ta gjerne med litt frukt, nøtter, sjokolade eller lignende. Gamasjer er lurt å ha med, pga mulig våt vier/kratt og bekkekrysning.

Krav til deltakerne: 
Dette er en tur for erfarne fjellfolk med god kondisjon, som er vant til å gå langt med sekk.

Vilkår for deltakelse på fellesturer: 
Når du melder deg på denne turen bekrefter du at du har lest og aksepterer vilkårene som er beskrevet i våre generelle vilkår.

Medlemskap i DNT
På denne turen er det tillegg i prisen for de som ikke er medlemmer. Vi oppfordrer likevel alle til å melde seg inn og støtte vårt arbeid med å få flere ut på tur. Bli medlem i DNT!

UT.no
Mer generell informasjon finner du på hele Norges turplanlegger

Følg oss på Facebook Turer for voksne Stavanger Turistforening

SignaTUR - Lysefjorden rundt med DNT ung voksen (410)

Er du glad i en utfordring? Er du klar for en skikkelig langtur? Skal du gjøre noe er det like greit å gjøre det skikkelig, så vi inviterer på tur, ...

Kontaktinformasjon:

Turledere:

  • Mads Kerlefsen
  • Irene Sandvik Qvale
  • Ragnhild Strømø Orheim