Høstferietur i Etnefjellene

Fellestur

Fra dato
8. oktober 2016
Til dato
11. oktober 2016
Vanskelighetsgrad
Middels  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Fellestur, Fottur, Fjelltur, Hyttetur
Arrangører
DNT ung Haugesund, Haugesund Turistforening
Turområde
Etne- og Saudafjellene
Dette arrangementet er over!
DNT ung Haugesund starter høstferien med tur i Etnefjellene. En veldig fin og sosial tur i flott terreng. Vi går innom hyttene Simelbu, Sandvasshytta og Blomstølen. Har du lyst å oppleve høstfjellet på sitt flotteste sammen med andre turglade mennesker så bare meld deg på :)

Dette er en tradisjonsrik tur og en glimrende mulighet til å gå Etnefjellene på langs med gode venner. Vi  legger opp til strålende vær og meget god stemning på turen :) 

 

Turplan

Lørdag tar vi Haukeliekspressen fra Haugesund kl 0930. Vi går av på Rullestad og går opp til Simlebu. Her fyrer vi i ovnene, lager mat og koser oss resten av kvelden.

Søndag rydder og vasker vi oss ut av hytten og går til Sandvasshytta. Dette er turens lengste tur så vi regner med å bruke hele dagen her. Pakker med oss noe godt i sekken og tar gode pauser i forhåpentligvis flott vær. Når vi kommer frem lager vi oss middag og slapper av på hytten.

Mandag starter likt som søndag med å rydde oss ut av hytten. I dag blir en rolig og kort tur til Blomstølen. Vi bruker denne dagen til å kose oss og hente nye krefter etter gårsdagen  :)

Tirsdag rydder vi ut og legger i vei ned til Kyrping. En litt lang tur, men stort sett i nedoverbakke og flott utsikt. Vi legger opp til å rekke haukeliekspressen som går fra Kyrping Bensin kl 1655. Om noen skulle være slitne og vi bruker lengre tid enn tenkt så går det en buss kl 2045 også.  

Pakkliste

På kropp:

-Ullundertøy (trøye, longs og truse)

-Ullsokker

-Hals/buff/balaclava

-En tynn genser som mellomlag under jakken

-Lue

-Votter (helst vindtette. Gjerne innervotter i ull med vindvotter utenpå)

-Vindtette og vanntette ytterklær

-Fjellsko (gjerne gamasjer dersom snøfall)

- Godt over middels godt humør

 

I sekk:

-Ett ekstra par ullsokker/votter/lue/hals.

-Ekstra ullundertøy. (Alt som dere har i sekken av tørt ekstratøy/sovepose, bør pakkes vanntett. F.eks i plastposer) og mobil (itilfelle regn)

-T-skjorte (dersom det mot all formodning skulle bli veldig varmt…)

-Varm ullgenser/fleece til å ha på i pausene.

-Solbriller.

-Hodelykt (evt. ekstra batterier)

-Liten sovepose. Til overnatting inne, eller ”nødovernatting” ute. Av sikkerhet i fjellet på en slik gruppetur ønsker vi at alle har sovepose. Slik at om det skulle skje noe på turen kan vi ha det godt å varmt 

-Lite, lett liggeunderlag, eller stort sitteunderlag.

-Vindesekk/fjellduk (vi kan også ta med noen ekstra her dersom dere ikke har). Ta evt. med to sorte søppelsekker, disse kan fungere som erstatning for vindsekk.

-Niste til turen opp til Simlebu lørdag. Nøtter og sjokolade kan også være greit å ha med. Dersom noen har lyst på brød til f.eks frokoster/lunsjer, må dette tas med selv. 

-Stor drikkeflaske (m/innhold). Ta evt. med termos m/varmt vann dersom dere ønsker å drikke noe varmt underveis.

-Godt humør (reserve)

-Sportstape (til å fikse kropp eller utstyr). Det kan være lurt å teipe hælene på forhånd dersom du lett får gnagsår.

-”Inneklær” til bruk på hyttene

-For de som ønsker det: toalettsaker og lette innesko/tøfler 

-Turlederne har med kart og kompass, men ta gjerne med selv om du vil (gps er også lov). 

-Litt ekstra snop og digg er alltid lov å ta med :)

Prøv å pakke så lett sekk som mulig, men ha med alle de viktigste  tingene nevnt ovenfor. Det er viktig med godt hoftebelte på sekken, slik at hovedtyngden kommer på hoftene og ikke på skuldrene. Test gjerne den fullpakkede sekken på forhånd, og forestill deg hvordan den blir å bære på en fire-dagers tur. 

 

Nivå

Litt turerfaring er anbefalt på denne turen. Turen går over flere dager og et par litt lange etapper gjør at det kan bli langt uten trening og erfaring. Men etappene er ikke lengre enn at vi klarer det fint :)

Aldersgrense

13-26 år

Transport

Haukeliekspressen. Til Rullestad og tilbake fra Kyrping Bensin. Transporten går utenom totalprisen. Det er billigst og bestille på nett på forhånd. Husk å ta på ungdomsbillett for de som har rett til det. 

Pris

700,- for medlemmer og 900,- for ikke medlemmer. 

Dette inkluderer overnatting på hyttene, mat, og turledere.
Det er mulig å ta ut mat på hyttene til frokost og lunsj (inkludert i prisen). Utvalget er noe begrenset så tenk igjennom om du ønsker å ha egen nistemat med deg. Ta kontakt om du har spørsmål rundt dette.  

HT ung på Facebook  

Lik oss på Facebook om du ønsker å få med deg alle våre events.

HT ung

Bli medlem 

Som medlem får du medlemspris på alle våre turer hele året.

BLI MEDLEM 

Turledere

 

Hilde Årthun Dahlseng, 472 73 194

Ruben Alexis Eikemo Lundh, 454 51 328

Peder Undheim, 934 49 229

Kontaktinformasjon: