HØSTFERIETUREN

Nydelig utsikt på turen fra Blomstølen og ned til Kyrping
Nydelig utsikt på turen fra Blomstølen og ned til Kyrping Foto: Christoffer Oftedal

DNT ung Haugesund starter høstferien med tur i Etnefjellene. En veldig fin og sosial tur i flott terreng. Vi går innom hyttene Simelbu, Sandvasshytta og Blomstølen. Har du lyst å oppleve høstfjellet på sitt flotteste sammen med andre turglade mennesker så bare meld deg på :)

Dette er en tradisjonsrik tur og en glimrende mulighet til å gå Etnefjellene på langs med gode venner. Vi  legger opp til strålende vær og meget god stemning på turen :) 

Turplan

Lørdag tar vi Haukeliekspressen fra Haugesund kl0930. Vi går av på Rullestad og går opp til Simlebu. Her fyrer vi i ovnene, lager mat og koser oss resten av kvelden.

Søndag rydder og vasker vi oss ut av hytten og går til Sandvasshytta. Dette er turens lengste tur så vi regner med å bruke hele dagen her. Pakker med oss noe godt i sekken og tar gode pauser i forhåpentligvis flott vær. Når vi kommer frem lager vi oss middag og slapper av på hytten.

Mandag starter likt som søndag med å rydde oss ut av hytten. I dag blir en rolig og kort tur til Blomstølen. Vi bruker denne dagen til å kose oss og hente nye krefter etter gårsdagen  :)

Tirsdag rydder vi ut og legger i vei ned til Kyrping. En litt lang tur, men stort sett i nedoverbakke og flott utsikt. Vi legger opp til å rekke haukeliekspressen som går fra Kyrping Bensin kl 1655. Om noen skulle være slitne og vi bruker lengre tid enn tenkt så går det en buss kl 2045 også.  

Sandvasshytta
Sandvasshytta Foto: Christoffer Oftedal