PÅSKETUREN 2015

Samling på toppen før vi rant ned til Litlos
Samling på toppen før vi rant ned til Litlos Foto: Christoffer Oftedal

TURRAPPORT: Nok en gang gikk HT ung over vidda i påsken :) Etter en tøff  start på turen fikk vi strålende vær og flotte forhold resten!

Lørdags morgen satte vi oss på bussen opp til Dyranut, som er starten for Påsketuren. Vi visste at været ikke var topp, men vi fikk noen solglimt på vei opp de siste bakkene opp på vidda som gav oss håp :) 

Starten gikk fint og vi kom oss godt i gang på turen. Etterhvert ble været dårligere og dårligere. Det blåste kraftig opp! Dette sammen med snødrev gjorde at vi måtte gå veldig samlet og tempoet gikk kraftig ned. Vi holdt gruppen godt samlet med turleder bak og framme som hadde god kommunikasjon. En stund gikk vi kun fra kvist til kvist og så fint lite annet. 

Det ble dårlig med tid til å få i oss masse mat og lange pauser, vi måtte bare gå på for å komme frem mens det fremdeles var lys. Det mørknet fort på slutten og de siste 2-300 meteren fra Sandhaug kom Jan Tyssebotn sammen med to andre imot oss. De visste vi var på vei og måtte ut å sjekke at alt sto bra til. De tilbydde alle og sitte på siste biten inn mot til hytta, eller i det minste ta sekken. Dette ble høflig avvist av alle sammen. Hadde vi klart oss ute i dette været skulle vi klare siste biten også! :) Dette sier litt om en strålende gjeng å vær på tur med og ansvarlig for i slike forhold! 

Det var en sliten gjeng som fikk nydelig mat og god forpleining inne på Sandhaug. Vi sender en stor takk til dem som kjørte ut i dette drittværet for å sjekke at vi hadde det bra :) 

Etter en god natts søvn på Sandhaug og en god frokost var vi klar for å ta fatt på andre etappe, mot Litlos. Dagen startet litt grått, men uten tegn om samme vind som dagen før. Det ble derfor enklere med fremdriften og vi hadde mye større fart enn dagen før. Etterhvert som været bare ble bedre og bedre steg også stemningen i gruppa :) Det ble mye skravling og minst to spor i bredden for å kunne holde samtalen i gang. Vi var tidlig oppe på den siste bakken før Litlos. I strålende solskinn bestemte en god del for å ta en liten aktivitetspause her. Det ble bygget hopp, men kan ikke melde om nye lengderekorder. Derimot kan vi melde om spektakulære splitthopp og flotte krasjlandinger :) Stemningen var på topp når vi skled inn til Litlos for nok en god middag og en flott kveld med kortspill og god stemning. Bergen og Hordaland turlags ungdomsgruppe var også på Litlos denne kvelden. Vi var derfor over 30 ungdommer som overnattet på Litlos. Obligatorisk fellesbilde utenfor Litlos ble derfor gjennomført :) 

Turen til Hellevassbu gikk også i godt vær. Vi hadde godt driv og samtalene gikk løst rundt i gruppa. En god pause i sola ble det også i dag :) Siste bakkene ned mot Hellevassbu ble det konkurranse. Kanskje avstanden var litt lengre enn noen hadde tenkt i utgangspunktet... Førstemann på hytta ble turleder Lars som hadde kontroll fra start til slutt :) 

Resten av ettermiddagen gikk til å jobbe med diverse solskiller i solsteiken. God middag klarte vi også å lage og alle ble gode å mette denne dagen også. Vi hadde sikringshytta for oss selv hele kvelden, så det ble noen runder "mafia" i kveld også! 

Siste dag mot Haukeliseter var det fremdeles god trøkk i gruppa. Fint vær, god fremdrift og godt humør i gruppa gjør at kilometerne forsvinner fort. Også i dag fikk vi en god pause i sola, med å trykke ned siste rest av snop og mat :) ikke vits å ha for mye i sekken opp de siste bakkene. Det ble litt forskjellig hvordan vi forserte siste bakken ned mot europaveien grunnet forferdelige snøforhold! Gjennomslagsføre på fjellski og tung sekk er ikke bare lett. Men litt knall og fall mot slutten gikk bare fint. En strålende fornøyd gjeng tok farvel med hverandre og ønsket hverandre fortsatt god påske! 

Det har vært en aldeles strålende tur som startet brått og tøft, men som avsluttet helt fantastisk :) Håper å se alle igjen på ture ved en senere anledning. 

Tusen takk for turen!

Hilsen Turleder Christoffer